Berkecz Balázs blogja

Itt a tuti tipp, hogy miként lehet itthon piszkosul meggazdagodni!

2017. március 23. 16:36 - BerkeczBalazs

Hogy miként lehet itthon piszkosul meggazdagodni? Ez a rövid válaszom: Orbán Viktorral kell meccsre járni, mint ahogyan azt Mészáros Lőrinc és Garancsi István is teszi.

Azonban több mellékhatása lehet ennek a hirtelen jött gazdagságnak: az egyik az, hogy ember gerince gyorsan elkocsonyásodik, a másik pedig, hogy a rezsimváltás után hosszú wellnesstelen éveket lehet majd ellenőrzött körülmények között tölteni különböző állami intézményekben, ezért ez az út a meggazdagodáshoz - ahogyan minden korrupciós megoldás - ellenjavalt, ahogyan ez az alábbi írásból is kiderül.

tuti_tipp_1.png

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordulok miután kiderült, hogy Orbán Viktor kötélbarátjának, Garancsi Istvánnak a cége minden jel szerint összeférhetetlenül juttatott tőkejuttatást és kölcsönt Garancsi üzlettársának, ráadásul ezek a pénzek láthatóan megalapozatlanul kerültek a haveri céghez. 

Az Európai Bizottság által az Európai Beruházási Alappal közösen létrehozott JEREMIE kezdeményezés elvileg olyan pénzügyi tervezési eszközök felhasználását hivatott ösztönözni, amelyek javítják a kis- és középvállalkozások finanszírozási forrásokhoz való hozzáférését a strukturális alapok tevékenységein keresztül. A Direkt 36 tényfeltáró munkája révén most kiderült, hogy 2014-ben közel 300 millió forintnyi uniós támogatást kapott ezen a programon keresztül egy bátonyterenyei gyár. A megtámogatott tulajdonosok úgy tervezték, hogy 2015 végéig 800 millió forint árbevételt fognak termelni, de ez nem jött össze: a határidőig mindössze 2 millió forintot sikerült összeszedni, és azóta is kétséges, hogy sikerül-e valaha felívelő pályára állniuk.

Az ügy pikantériája, hogy az Orbán-kormány a miniszterelnökének egyik haverja, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Garangold Investment Befektető Zrt. 3 milliárd forint közpénzt kapott a JEREMIE-programban arra, hogy az uniós pénzek kihelyezését jelentő - itthon Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramoknak nevezett - alapokból annak érdekében támogasson fejlődő képes cégeket, hogy azok korszerűsítsék és kiszélesítsék tevékenységüket, új termékeket fejlesszenek ki, biztosítsák a piachoz történő hozzáférésüket, illetve kibővítsék azt. Ez a Garangold Investment Befektető Zrt. juttatott két körben összesen 685 millió forint uniós pénzt Scheer Sándor érdekeltségének. 

A 444.hu cikke szerint Garancsi alapja először 2014 márciusában szállt be 285 millió forinttal Scheer érdekeltségébe. Fél évvel később Garancsi bevásárolta magát a Market Építő Zrt-be, így Scheer Sándor a tulajdonostársa lett. Miután üzlettársak lettek, Garancsi tőkealapja újabb 400 millió forinttal támogatta a Scheer érdekeltségébe tartozó bátonyterenyei hulladékgyárat 2016 februárjában. 

A 444.hu szerint Scheer 7,3 milliárdos vagyonával a 100 leggazdagabb magyar között van a Napi.hu listája alapján, Garancsival ketten közösen tulajdonosai a Market Építő Zrt.-nek (Garancsi cégén keresztül 51 százalékos, Scheer 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik). Garancsi 2014-es beszállása óta számos közbeszerzést nyert a korábban állami megrendelések piacán nem igazán aktív Market. Tavaly 65 százalékkal nőtt az árbevételük, ők építettek a végül 50 milliárd forintból elkészült Dagály Úszóarénát. 

Garancsi cége minden jel szerint összeférhetetlenül juttatott tőkejuttatást és kölcsönt Garancsi üzlettársának, ráadásul ezek a pénzek láthatóan megalapozatlanul kerültek a haveri cégekhez, ezért ma az OLAF-hoz fordultam az uniós közpénzekkel történt csalás alapos gyanúja miatt.

Mi az Együttben nem felejtjük el az Orbán-rezsim bűnöseit és bűneiket sem, ezért a rezsim bukása után jóvátételi adót kell fizettetni mindazokkal, akik az Orbán-rezsim kedvezményezettjeiként tisztességtelenül jutottak vagyonhoz, állami megrendelésekhez, uniós pályázati pénzekhez.

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr412364963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása