Berkecz Balázs blogja

Itt az újabb bizonyíték: Orbánék úgy működnek, mint a kádári káderek

2017. március 22. 15:47 - BerkeczBalazs

Orbánék szüntelen kommunistáznak, miközben ugyanazzal a lendülettel tiporják és kontrollálják az olyan autonóm területeket is, mint a sport és a művészet, vagy az önkormányzatok. Most éppen a Fidesz egyik államtitkára fenyegette meg egy kritikus nyilatkozata miatt a hazai lovassport egyik jeles képviselőjét, akit rövid úton el is távolítottak a fogathajtók szövetségi kapitányi posztjáról. Sőt, ez a fideszes káder korábban egy egész falut is leteremtett, mert nem az általa támogatott polgármestert választották meg. Az Együtt vizsgálatot követel az ügyben!

kaderek_1.png

A hvg.hu szerdai cikkében arról számolt be, hogy letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, ifj. Bozsik Józsefet, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett, az állam által finanszírozott szilvásváradi fedeles lovarda beruházást.

A portál megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.

A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára többek között az alábbiakat mondta a fogathajtók időközben leváltott szövetségi kapitányának: 

„Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?” (...) „szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már”. (...) „arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát”.

ifj. Bozsik József a Dinó Sporthíradó vendégeként is beszélt a kialakult helyzetről, ahol kérdésre megerősítette, hogy milyen vállalhatatlan módon működnek az ügyek a CBA-s Lázár Vilmos elnökségével és a bűncselekmény-gyanús vadászházas kalandba keveredett Mondok József alelnökségével működő Magyar Lovassport Szövetségnél.

A kritizált szilvásváradi kormányberuházást amúgy - az index.hu információi szerinta Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel összeállva végezte az előzetesen becsültnél 1,6 milliárddal drágábban, nettó 6,2 milliárdért.

Egy plusz szál ehhez, hogy Czerván György az államtitkári feladatai mellett Nagykáta fideszes országgyűlési képviselője is. Biztosan véletlen, hogy Nagykátán és Szentmártonkátán is Orbán strómanjának, Mészáros Lőrincnek a cége, a Mészáros és Mészáros Kft. vett részt egy konzocium tagjaként az ottani csatornaépítési projektben, amelyet a hvg.hu csak úgy jellemzett az erről szóló írásában, hogy egy nemtörődöm beruházás.

Czerván a jelek szerint eddig sem riadt vissza attól, hogy burkoltan fenyegessen másokat, 2014 októberében az önkormányzati választások után egy írt egynem túl barátságos hangvételű nyílt levelet a nem éppen az ő szája íze szerint szavazó tápiószentmártoniaknak, ami a Szt. Márton Tér című helyi lapban jelent meg. Ebből idézek:

"Sok munkát elvégeztünk, biztosan nem hiba nélkül és láttuk azt is, hogy még sok a tennivaló. Én beszéltem rá Tóth János barátomat, aki nem akarta az újabb ciklust vállalni, hogy még csináljuk tovább a megkezdett munkát, hiszen kormánypárti országgyűlési képviselőként, államtitkárként most tudok legtöbbet segíteni szülőfalumnak. Igaz már nem alpolgármesterként, települési képviselőként, mert ezt az új törvények összeférhetetlenségi szempontból már nem teszik lehetővé, hiszen országgyűlési képviselő nem lehet egyben önkormányzati képviselő is. Ezért nem indultam a mostani választáson. Nos, visszatérve az előbbi gondolathoz, ennek a 24 éves közös munkának a folytatását akadályozta meg a(z) (Új) falu (és mások) október 12-i döntése a polgármester tekintetében. Mire ezek a sorok eljutnak Önökhöz, addigra talán Györe polgármester úr is felfogta, hogy mit is ígért, mit is vállalt. De remélem, hogy az őt háttérből támogató »fölbujtók« is felfogták, hogy mit tettek, mit kockáztatnak, csak azért mert gyűlölik Tóth Jánost. Miután tisztában vagyok azzal, hogy kik ezek az emberek, mindegyiket ismerem, tegező viszonyban vagyok velük, csak annyit kérdezek tisztelettel: Tisztában vagytok azzal, hogy mit tettetek a faluval, hogy mibe rángattátok bele ezt a fiatalembert? Biztosan. Gratulálok hozzá!" 

szt_ma_rton_te_r_1.jpg

Ez az egész történet minden ágával együtt egy újabb bizonyíték arra, hogy a szüntelen kommunistázó Orbánék úgy működnek, mint a legsötétebb kommunista időkben működő büdösbunkó rákosista vagy kádárista káderek.

Az Együtt szerint elfogadhatatlan és felháborító ez az egész ügy és vizsgálatot követel annak kiderítésére, hogy személy szerint kik a felelősek a kialakult helyzetért!

És mivel nem tettem még közre, itt most megteszem: a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, Izsák fideszes alpolgármestere, Mondok József vadászházas ügyével kapcsolatosan ismeretlen tettes ellen tett feljelentésem kapcsán arról tájékoztatott a Legfőbb Ügyészség és a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség is, hogy nyomoznak az ügyben.

ugyeszsegi_levelek.png

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2012361905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása