Berkecz Balázs blogja

Pécs önkormányzata kisakkozta magát a Zsolnayból

2017. február 25. 11:51 - BerkeczBalazs

A birtokomba jutott hivatalos földhivatali dokumentumok alapján úgy fest, hogy a pécsi önkormányzat vezetése lényegében eljátszotta a Zsolnay MFB hitelének biztosítékaként jelzáloggal terhelt 300 milliós önkormányzati ingatlanvagyont.

zsolnay_1.png
A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan (így bármikor érvényesítheti a szír származású üzletember a frissen szerzett jelzálogjogát a Líceum utca 7 szám alatti ingatlanra, az Esze Tamás utca 5 szám alatti ingatlanra és a Perczel Miklós utca 2 szám alatti ingatlanra vonatkozóan valamint a Zsolnay Porcelánmanukafktúra ingatlanjaira és eszközkészletére vonatkozóan is, de ezekben cége révén már így is többségi tulajdonos). A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

ingatlan_nyilvantartas_2.png

A kialakult katasztrofális helyzet fő felelőse az akciót elindító fideszes többségű önkormányzat, így a kármentés érdekében az a legkevesebb, hogy Páva Zsolt polgármesternek azonnali hatállyal le kell mondania mandátumáról.

Páva Zsolt közel nyolc éve vezeti a pécsi önkormányzatot, de ma már teljesen világos, hogy nem a pécsiek érdekeit, hanem kizárólag Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviseli.

Az ügyet mi az Együttben is figyelemmel kísérjük, és magunk is mindent megteszünk azért, hogy a Zsolnay brand ne járatódhasson le, és se a város gazdasága, se a tisztességes befektetők ne kerülhessenek még nehezebb helyzetbe, mint amibe a fideszes városvezetés és a körülöttük mozgó sötét alakok sodorták őket.

Az ügyben már számos feljelentés született, de tisztában vagyunk azzal, hogy a foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett a Fidesz korrupt kis- és nagyurait szolgálják, miközben Orbán és strómanjai, valamint az őket kiszolgáló fideszes maffia a közös pénzünket, a közös értékeinket, és a közös jövőnket lopja el, de mi nem felejtünk: az Együtt a rendszerváltás után visszaveszi az ellopott, elherdált állami vagyont, és Orbánisztánból együtt, közösen fogunk európai Magyarországot teremteni!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7212292553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása