Berkecz Balázs blogja

Ilyen az ellenzék, ha nem csak dumál

2017. január 13. 09:09 - BerkeczBalazs

A politikusok mindig csak dumálnak? Nem csinál semmit az ellenzék? Itt a példa arra, amikor az ellenzék nem csak dumál. És itt még nincs vége!

besence_fa_1.png

Egyre nagyobb a szegénység az Orbán szerint jobban teljesítő Magyarországon, és sokaknak tüzelőre sem jutott, ezért az Együtt tagjai pénzt kezdtek gyűjteni azért, hogy tűzifát vihessünk az ország egyik legszegényebb településére.

A Váradi Andrásról elnevezett alapítványunk elnökének, Spät Juditnak a kezdeményezésére fogtunk gyűjtésbe, és a párton belül összegyűlt első 100 ezer forintból máris vittünk az ormánsági Besencére 6 köbméter tűzifát, ahol Ignácz József, a 126 fős aprófalu Fair Play-díjas polgármestere osztja el a hat legnehezebb helyzetben lévő családnak jutó egy-egy köbméter tüzelőt, amely több hétre biztosít meleget az otthonaikban.

Az Együtt akciójához a Besencével szomszédos Csányoszró önkormányzata is hozzájárult, hiszen a normál árnál húsz százalékkal olcsóbban, köbméterenként 16 ezer forintért vásárolhattunk a falu saját fatelepén tűzifát. Ez úton is köszönet illeti Nagyfi Endrét a korrekt hozzáállásáért.

Segíts Te is pár forinttal, és az összegyűlt pénzből az Együtt politikusai és aktivistái visznek fát az ország más nehéz sorsú településeire is.

Itt a számlaszámunk, ide utalhatsz, a közlemény rovatba kérlek írd be, hogy "tűzifára": 

Együtt
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Ha anyagilag nem tudsz segíteni, akkor ezen blogbejegyzés megosztása, terjesztése is támogatja a munkánkat!

Besencéről és Ignácz Józsefről még annyit fontos leírni, hogy Cserdi mellett ez az egyik olyan települése az országnak, ahol különösen példásan dolgozik és fejlődik a helyi közösség. A többségében cigányok lakta település közmunka programja olyan sikeres, hogy a tavalyi év 30 közfoglalkoztatottjából mára 9 fő rendes piaci munkahelyen tudott elhelyezkedni, és Ignácz József polgármestert az egyik legnagyobb multinacionális munkaerőközvetítő cég kérte fel arra, hogy tartson a vezetőiknek képzést a közfoglalkoztatásról.

Besence arról is híres, hogy az önkormányzat teniszpályát épített a faluba, és igazán el nem ítélhető módon ma többen teniszeznek, mint kocsmáznak. Ahogy Ignácz József mondta az Indexnek„Gondolj bele, hogy mit szól majd egy orvos vagy egy ügyvéd, amikor meglátja a cigánygyerekeket teniszezni? És nem ám csak úgy ütögetni, hanem a szabályokat, szokásokat ismerve játszani.”

A kitartó polgármester úgy döntött, hogy nem lesz igaza azoknak, akik szerint teljesen felesleges volt ezeknek az embereknek teniszpályát építeni. Nyugdíjas edzőt hívott Pécsről, nem is akárkit: Huszár Károly fénykorában, a hetvenes években a román teniszválogatott edzője is volt. 

Kovács Kristóf dokumentumfilmet is forgatott a faluban "Besence Open" címmel, és Ignácz József munkáját 2014-ben Fair Play-díjjal jutalmazta a Magyar Olimpiai Bizottság. 

--------------------

Ha jelentkezel, szorosabban is dolgozhatunk Együtt:
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha nincs időd munkát tenni a változásba, támogass bennünket, hogy mi tehessünk!

Együtt
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4612122073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása