Berkecz Balázs blogja

Segítsünk Rezsi Szilárdnak: hol vannak a külföldi ügynökök?

2017. január 11. 08:05 - BerkeczBalazs

Tegnap Németh "Rezsi" Szilárd, az Orbán-rezsim egyik legszimbolikusabb szócsöve tolkieni orkokat meghazudtoló fellépésével előadást tartott arról, hogy el kell takarítani a külföldi ügynököket. Segítünk neki megtalálni őket.

rezsishrek.png(az eredeti kép forrása: index.hu) 

Először is mindenki nyugodjon meg, és ha már külföldi ügynökökről beszélünk, akkor hasznos lehet egy kis nemzetközi kitekintés.

Az Index írta meg itthon a minap, hogy az Egyesült Államok feloldotta a titkosítást a hírszerzés anyagain az orosz hackertámadásokkal kapcsolatban. Már régóta hangoztatták, hogy az támadások Oroszországból indultak, amit Donald Trump még a nap során, január 6-án adott interjújában is tagadott. Míg a megválasztott elnök "politikai boszorkányüldözésnek" nevezte az ügyet, a hírszerzés kiadott egy 15 oldalas tanulmányt, ami bizonyítja: Vlagyimir Putyin elnök támadó kampányt indított a 2016-os amerikai elnökválasztás ellen. A tanulmány kimondja: "Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el a 2016-os amerikai elnökválasztás elleni kampányt. Oroszország célja az volt, hogy aláássa az amerikai demokratikus folyamatokba vetett bizalmat, rágalmazzák Hillary Clintont és csökkentsék a megválasztásának esélyét."

A 444.hu virtuális hasábjain pedig Magyari Péter foglalta össze a nem túl rózsás nemzetközi helyzetet. A rendkívül aggasztó cikk több szakértő borúlátó vélemény is idézi a mostani világrend összeomlásáról, többek szerint máris háború van. Ezek a szakértők abból indultak ki, hogy az orosz manipuláció miatt is erősödő konfliktusok szétzúzhatják az európai szövetségi rendszert, és leépítik a demokratikus berendezkedést a kontinensen.

Molly K. McKew amerikai politikai tanácsadó - aki többek között a grúz (2009-13) és a moldáv (2014-15) miniszterelnököknek dolgozott, amikor ezekben az országokban éppen orosz-ellenes kormány volt hatalmon - arra figyelmeztet, hogy teljesen félreértjük az orosz célokat, ha azt hisszük, hogy Oroszország a hagyományos értelemben akarja legyőzni vagy meghódítani a Nyugatot. Ehelyett az a célja, hogy ezek az országok magukat gyengítsék és süllyesszék addig, amíg Oroszország lesz a legerősebb köztük: „Oroszország nem olyan akar lenni mint mi, vagy nem akar erősebb lenni nálunk. Inkább azt akarják az orosz vezetők, hogy a NATO-tagok és Amerika gyengébbek és megosztottabbak legyenek, egészen addig, amíg az ő szintjükre süllyedünk.”

Ehhez pedig „ritkán az a céljuk, hogy kifejezetten orosz-barát kormányokat segítsenek hatalomra, sokkal gyakrabban inkább csak annyit akarnak, hogy a nyugatias, demokratikus rezsimeket illiberális, populista vagy nacionalista kormányokra cserélje.”

McKew figyelmeztet, hogy az oroszok értelmezése szerint ők már most háborúban állnak a Nyugattal, és ennek a küzdelemnek vannak ugyan valódi fegyverekkel vívott színterei (Ukrajna, Szíria), ám e háború nagyobb részt arról szól, hogy a nekik tetsző politikai fordulatokat segítsék elő a nyugatiak hátországában, manipulációval és provokációval. „Információs háborújuk lényege nem egy alternatív valóság teremtése, hanem hogy tönkretegyék képességünket, hogy megkülönböztessük az igazat a hamistól. Nem propagandát terjesztenek, hanem az általuk „aktív intézkedések” és „reflexív kontroll” néven futó technikákat alkalmazzák. Mindkettő arról szól, hogy mi, vagyis a célcsoport, saját érdekeinkkel szemben cselekedjünk.”

Diplomáciai szempontból pedig így azonosítja az oroszok céljait: „nem egy orosz-barát blokkot akarnak kiépíteni, hanem, ahogy a Kremlben nevezik, multivektoriális külpolitikát akarnak, amelyben a Nyugat egységét új - lehetőség szerint ideiglenes és korlátozott erejű - helyi központokra cserélnék. Az USA és szövetségesei által vezetett stabil világrend helyett egy olyan instabil új rendet akarnak, ahol mindenki mindenki ellen van. A Kreml éppen ezért igyekszik a Nyugatot megzavaró válságokat felerősíteni (például a migránsválságot Európában, és a háborút Ukrajnában).”

Magyari Péter egy a Politico-n megjelent interjúból is idéz, amely Richard Shireff tábornokkal készült, aki a NATO második legmagasabb rangú katonai parancsnoka volt 2014-ig, és ő is arról beszél, hogy az oroszok értelmezése szerint már kitört a háború a Nyugattal.

Shireff arra figyelmeztet, hogy „tudnunk kell, hogy az oroszok nem békeidőnek tekintik a mostani helyzetet. Ők úgy gondolják, hogy háborúban állnak. A Kreml szerint legalább 2014 óta háború van.”

Shireffet az aggasztja a legjobban, hogy Donald Trump a választási kampány idején arról beszélt, hogy a NATO-nak nem kell mindenáron minden tagállamát megvédenie, legfeljebb azt, amelyik eleget költött a hadseregére maga is. Shireff szerint ha beiktatása után Trump nem garantálja a NATO-tagok automatikus megvédéséről szóló V. cikkelyt, akkor 5 éven belül a katonai szervezet szét fog esni, mert a tagállamok nem bíznak majd meg egymásban. És ami még rosszabb: az ellenfelek, különösen az oroszok sem tartanak majd attól, hogy túl nagyot kockáztatnak, ha a kisebb, például a baltikumi tagállamokra támadnak.

„Nem azt mondom, hogy orosz katonák masíroznak majd Párizsban. Szó nincs erről. De egy új jaltai rendszer, Európa újabb felosztása nagyon is reális lehet.”

Shireff szerint is az orosz kormány álhírekkel próbálja az európai hangulatot megváltoztatni. Emlékeztet, hogy a módszert már a szovjet időkben is használták, és maszkirovkának nevezik. A volt NATO-főtiszt szerint ez mindig fontos eszköze volt a szovjet és az orosz szolgálatoknak, azonban az utóbbi időben soha nem látott jelentőséget kapott.

Most gondoljuk végig, hogy kik azok, akik ilyen álhírekkel bombázzák a többségében gyanútlan hazai közönséget?

Nekem elsősorban a Habony-művek, M. Lőrinc felcsúti gázszerelő tévéje és újságjai, valamint a közpénzen működtetett pártállami MTVA ugrik be.

És ki barátkozik Magyarországon a leglátványosabban a Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin nevet viselő, Ukrajnát és Szíriát már véres háborúba taszító diktátorral?

Nos, igen... Ki gondolta volna, hogy a "ruszkik haza" attitűddel ismertté vált liberális fiatal demokraták vezérürüje, Orbán Viktor lesz a rendszerváltás utáni első diktátora hazánknak, aki ráadásul egy "ruszki" diktátor példáján és annak égisze alatt, a "ruszkiknak" kiszolgáltatva fogja kiépíteni saját rezsimjét.

Így hát, Németh Szilárnak amolyan fideszes szófordulattal élve jelezném: ha külföldi ügynököket keres, akkor a Fidesz berkein belül keresgéljen, mert a legnagyobb hatékonysággal ott érhet el eredményeket, de a híresen oroszbarát Jobbiknál is érdemes körülnéznie, mert a Putyin-Orbán-Vona tengely álciviljeit azért tartják fenn, hogy a szabadságot és a demokráciát elnyomják, és az emberi jogokat eltiporják. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. 

Február 2-án ismét füttykoncertet rendezünk Orbán Viktornak. Ezúttal ott lesz vele Vlagyimir Putyin orosz elnök is, akitől a magyar miniszterelnök szorgalmasan tanulja az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását.

Tüntetünk, sípolunk az Orbán−Putyin-szövetség ellen. Mert a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország.

Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor még jobban kiszolgáltassa Magyarországot Oroszországnak. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor a magyar nemzeti érdekekkel ellentétben Európával szembe vezesse hazánkat!

Gyere az Alkotmány utca-Kossuth tér sarkára február 2-án 18.00 órára!

Felszólal:
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke
Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője
Juhász Péter, az Együtt alelnöke

Bővebben: http://www.facebook.com/events/403013453379290/

--------------------

Ha jelentkezel, szorosabban is dolgozhatunk Együtt:
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/

Vagy ha nincs időd munkát tenni a változásba, támogassbennünket, hogy mi tehessünk!

Együtt
OTP Bank 11784009-20603887
IBAN: HU83117840092060388700000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7712117111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása