Berkecz Balázs blogja

Lázár sunnyog arról, hogy zsarol-e a kormány

2016. december 14. 07:53 - BerkeczBalazs

Több tanú előtt közölte velem három hete a szigetvári önkormányzat egyik vezetője: a helyi fideszes potentátok azt tudatták vele, hogy én állok a Szigetvár felé áradó kormányzati jó szándék útjában. Valóban zsarol a kormány? Erre várok őszinte választ Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztertől, aki három hete sunnyog. Ilyen lenne az általa harsogott "keresztyén" erkölcs? Most Szabó Szabolcs is Lázárt kérdezi.

lazar_sunnyog.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

November 22-én írtam levelet Lázár miniszternek, amiben azt tudakolom - még mielőtt odáig ragadtatnám magam, hogy feljelentést tennék ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával -, hogy Lázár és kollégái minden látszat ellenére ilyen kicsinyesek-e, és az együttműködés egy hazai kisváros lakosságával, valamint az általuk demokratikusan és jelentős többséggel megválasztott vezetéssel valóban olyan kicsinységeken múlnak-e mint, hogy én ezen kisváros lakosaként, aktív ellenzéki politikusként és a Lázár által vezetett tárcához tartozó szakpolitikákat kritikusan szemlélő szakemberként bírálom-e a kormány politikáját, illetve a szakmai döntéseiket.

Lázár eddig minden megkeresésemre reagált, olyan levélre is, amit nem neki, hanem Orbánnak írtam, de most minden "keresztyén" erkölcsi tanítás ellenére erősen sunnyog, és törvényt sért, hiszen a minisztériumok eljárása is alapvetően a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény hatálya alá tartozik, aminek az általános szabálya szerint a miniszternek is 21 napja van az ügyintézésre.

Most Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője „Zsarolja-e a Kormány Szigetvár városát?” címmel írásbeli kérdést intézett Lázárhoz. A miniszter ez esetben már tényleg nem sunnyoghat, és írásos válaszát legkésőbb december 28-ig fel kell töltse a parlament.hu oldalra.

Íme Szabó Szabolcs kérdése teljes terjedelmében:

 

ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Dr. Kövér László

az Országgyűlés elnöke részére

 

helyben                                                                           tárgy: írásbeli választ igénylő kérdés 

 

 

Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország Alaptörvénye 7. cikk (2) bekezdése, az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) bekezdése és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 124. § (1) bekezdése alapján „Zsarolja-e a Kormány Szigetvár városát?” címmel, írásbeli választ igénylő kérdést kívánok benyújtani Lázár Jánoshoz a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

Berkecz Balázs, Szigetvár megbízott főépítésze 2016. november 22-én írt Önnek egy levelet, amelyre – nyilvánvalóan adminisztratív okok miatt - a mai napig nem kapott választ. A mulasztás pótlása érdekében szó szerint továbbítom Önnek Berkecz Balázs levélét.

Tisztelt Miniszter Úr!

Szigetvár Város Önkormányzatához a minap érkezett egy levél az Ön aláírásával, amelyben egy az önkormányzatok konszolidációja alkalmával "beragadt" 280 milliós hitel ügyében kapott elutasító választ a város. Sajnálatos módon - meglátásom szerint - a 2014 októberében megválasztott civil többségű képviselőtestület tagjai eddig sem érezhették úgy, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere valóban együtt kíván velük működni, de nem vagyok hivatott az önkormányzat vezetése nevében nyilatkozni.

Viszont, tegnap több tanú előtt egy olyan konkrét információt közölt velem az önkormányzat egyik vezetője, miszerint a helyi fideszes potentátok tudatták vele, hogy én állok a kormányzati jó szándék útjában, ezért a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem igazán működik együtt Szigetvárral, amíg én külsős főépítészi feladatokat is ellátok a városban.

Kérem nyugtasson meg - még mielőtt odáig ragadtatnám magam, hogy feljelentést tennék ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával -, hogy Ön és kollégái minden látszat ellenére nem ilyen kicsinyesek, és az együttműködés egy hazai kisváros lakosságával, valamint az általuk demokratikusan és jelentős többséggel megválasztott vezetéssel nem olyan kicsinységeken múlik mint, hogy én ezen kisváros lakosaként, aktív ellenzéki politikusként és az Ön által vezetett tárcához tartozó szakpolitikákat kritikusan szemlélő szakemberként bírálom-e az Önök politikáját, illetve a szakmai döntéseiket.

Mindazonáltal tájékoztatásul jelzem, hogy - legnagyobb sajnálatomra - a Fidesz országgyűlési képviselőjét, Tiffán Zsolt kormánybiztost a szigetváriak többsége is támogatta a 2014-es országgyűlési választásokon, így politikailag sem értem, hogy miért áll az Önök érdekében bebizonyítani a szigetváriaknak azt, hogy maguk nem képesek érdemben úgy együttműködni velük, mint - példának okáért - egy székesfehérvári, hódmezővásárhelyi vagy felcsúti polgárral.

Szigetvár egy önhibáján kívül nehéz helyzetben lévő kisváros, amely az állami alulfinanszírozottság miatt jelenleg is komoly anyagi nehézségekkel küzd (emellett tetemes adósságot hagyott a városra a korábbi fideszes városvezetés is), emiatt a választott vezetők a közelmúltban rendkívüli önkormányzati támogatásra vonatkozó kérelmet kényszerültek a kormányhoz benyújtani.

Gondolom nem áll sem Önnek, sem pártjának szándékában local hero-t csinálni belőlem, de kérem, egy világos válaszban jelezze, ha esetleg mégis szerény személyem állna a kormány és a város közötti tisztességes együttműködés útjában, mert nem szeretném, ha a Fidesz-kormány valóban miattam hozná még hátrányosabb helyzetbe a várost, ahol élek.

Mindezek alapján a következő kérdésre várom Miniszter Úr válaszát:

- Valóban Berkecz Balázs személye miatt nem kapja meg Szigetvár városa a megfelelő kormányzati támogatást?

- A Kormány együttműködése egy hazai kisváros lakosságával, az általuk demokratikusan megválasztott vezetéssel valóban azon múlhat-e, hogy valaki a kisváros lakosaként, szakemberként és aktív ellenzéki politikusként bírálja-e az Önök politikáját, szakmai döntéseiket vagy sem?

Tisztelettel várom a Miniszter Úr válaszát!

Budapest, 2016.december 13.              

                               

                                                                                                    dr. Szabó Szabolcs

                                                                                                           (független)

                                                                                                             Együtt

  

------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/ 
 
     

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7212046599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása