Berkecz Balázs blogja

Előrehozott választásra gyúr a Fidesz?

2016. szeptember 23. 10:03 - BerkeczBalazs

Országszerte zajlanak a fideszes hazudozás kvintesszenciáját újra és újra feltáró kvótafórumok. Kubatov Gábor keszthelyi lakossági fórumára bejutott az egyik aktivistánk is, aki hangfelvételt is készített a Fidesz alelnökének és kampánygurujának előadásáról. Érdekes módon a Kubatov-listák atyja a közel egy órás műsorának felében nem a betelepítési kvótáról beszélt, hanem arról, hogy milyen nagyszerű is a Fidesz és az, ahogyan megmenették Magyarországot a komcsiktól és mennyire fontos megerősíteni Orbánt és csapatát ebben a munkában. Tényleg előrehozott választásra gyúr a Fidesz?
kubatov_keszthely.png
Kubatov Gábor és Manninger Jenő Keszthelyen
Kubatov haknija a Balaton Színházban zajlott, aminek bejáratánál Molnár Tibor, a keszthelyi kikötő-botrány kirobbantója és az Együtt aktivistái egy kis performansszal várták a rendezvényre érkező nagyjából 60 fős közönséget. A főként az idősebb generációt vonzó fórum közönségét Orbán egyik beszédéről készült hangfelvétellel fogadta a kis csapatunk, de ennek ellenére nem látszott a kitörő öröm az arcokon, amikor azt hallhatták a Kubatov főnökétől, hogy "számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük."

Kubatov beszéde viszont eltért Orbán korábbi mondandójától, hiszen a rezsimet méltató félórás pofátlan hazudozás és téves következtetés-cunami után (az egyik kedvencem az a rész, amikor a Fidesz alelnöke arról beszél, hogy már az is az ő kormányzásuk sikere, hogy Kazincbarcikán a GE üzemébe úgy kellett "összehorgászni" az embereket) azért előkerül a fiókból a goebbelsi aljasságrepertoár is, és Kubatov nem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözölné az iszlám világból érkezőket, hanem lényegében potenciális terroristának láttatja a menekülteket, apokalipszis víziójának felvezetéseként fel is sorolta az összes terrortámadást, ami az elmúlt években történt Európában.

Kubatov attól is tart, hogy a melegházasság után a többnejűség is legálissá válhat az EU több országában, de keleties sztereotípiákat überelő módon Keszthelyen is elmondta: ő nem gyönyörű lányainak jövőjéért aggódik, mert őket úgy is feleségül veszi majd valaki, hanem fia jövőjéért harcol, ő érte tényleg megtesz mindent.

"Majd mi megmondjuk, hogy kivel akarunk élni!" - zárta a fórumot Kubatov, de arról nem beszélt, hogy eddig 18 ezer gazdasági bevándorló jutott örökös letelepedési engedélyhez a Fidesz kötvény-bizniszén keresztül, amelynek részletei finoman szólva sem voltak egyeztetve a hazai lakossággal sem az Európai Unióval.

Kubatov beszédének lényege viszont nem a kvóta-kérdés volt. Az alább meghallgatható hangfelvétel tanúsága szerint a Fidesz alelnöke egy általános megerősítést vár saját pártjának, ami nem is csak a menekültekkel kapcsolatos xenofób hazudozásra adott hülye választ jelenti, hanem sokkal inkább a Fidesz megerősítését. Jogosan merül fel a kérdés: tényleg egy előrehozott választásra gyúr a Fidesz?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1211737231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása