Berkecz Balázs blogja

Miért szívatja Orbán Pécset? És egész Magyarországot?

2016. július 04. 08:42 - BerkeczBalazs

Pécs 2009 óta Orbán és a Fidesz kísérleti telepe: Kubatov Gábor itt tesztelte le a fideszes választási csalások alapját képező Kubatov-listát, itt indult el a rezsihazugság és a közműcégek államosítása egy francia résztulajdonú közműszolgáltató einstandolásával, és ez az a város, ahol úgy is tudott nyerni Orbán hazug csapata, hogy a fideszes kormányzati intézkedések legnagyobb vesztese a Pécsi Tudományegyetem valamint az egykori pécsi bányászok és vasutasok. Mindeközben atomtemető lesz Pécs mellett, de az autópálya nem épül tovább és a Csontváry képeket is elvinnék a városból. Hogy is van ez? 

orban_pava.pngkép forrása: index.hu

Kubatov 2010-ben bukott le először a Pécsett kipróbált választási csalással, amit egy titokban készült hangfelvétel bizonyít. Kubatov zárt körben, fideszes és fidelitaszos fiatalok előtt beszélt a párt választói nyilvántartási rendszerének titkairól. Ahogyan arról akkoriban az index.hu is beszámolt: a pártigazgató az akkori felvételen elmondja, hogy Pécsen már meg tudták mondani, hogy „kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták”. Mindez annak volt köszönhető, hogy az ő javaslatára a Fidesz-elnökség elfogadta, hogy a párt térjen át egy a pécsihez hasonló országos online adatbázis-kezelési módra. Majd 2012-ben egy - a fideszes aktivisták képzését szolgáló - videó is nyilvánosságra került, amelyből kiderül, hogy a Fidesz gyakorlatilag a város összes szavazójáról nyilvántartást készített pártszimpátiája alapján. Egy aktivista-eligazításon készült felvételen az is látható, hogy az aktivisták miként magyarázzák el a nyilvántartás helyes használatát.

Gondolom sokan emlékeznek még arra is, amikor Páva Zsolt pécsi polgármester 2009-ben azt mondta, hogy többek között azért kellett einstandolni a francia Suez Environnement által menedzselt Pécsi Vízmű Zrt-t, mert szerinte az a legnagyobb probléma, hogy a cég nem az általa nyújtott szolgáltatás fejlesztésén és az árszínvonal csökkentésén dolgozott. Ez volt a rezsiháború első csatája, ami a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavalyi döntésével hivatalosan is elbukott, mivel a GVH 1 millió 300 ezer forintra bírságolta a pécsi vízszolgáltatást 2009 őszétől ellátó Tettye Forrásház Zrt-t azért, mert a hatóság szerint a cég visszaélt gazdasági erőfölényével, és 2011. májusától túlzottan magas díjat kért a fogyasztóitól a mellékvízmérők szakszerűségi vizsgálatáért.

Mindeközben Páva Zsolt, Nagy Csaba, Hargitai János, Tiffán Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter és elvtársaik rendkívül gyenge lobbierejét és alkalmatlanságát bizonyítja, hogy Baranya gazdasági leépülése folyamatos, a Pécsi Tudományegyetem az egyik legnagyobb vesztese a felsőoktatás átalakításának. Pécsről és a megyéből egymással versengve menekül a munkahelyteremtő tőke és a jól képzett, vállalkozó kedvű fiatal. Nem hoztak és nem hoznak ezek a fideszes fiúk a bajon kívül Baranyába semmit se. A választások után a Fidesz-kormány a Baranya megyei közlekedésfejlesztés aktuális feladatairól szóló kormányhatározatot is visszavonta: Orbán és elvtársai kampányígéreteivel ellentétben nem hosszabbítják meg a 67-es főutat Horvátországig, nem épül híd a Dráván, és az autópályát sem építik tovább Pécstől Szentlőrincen és Szigetváron át.

A művészetkedvelő turisták, a dúsgazdag befektetők és a környékre települni vágyó kreatív tehetségek helyett csak a paksi atomhulladék jön majd az orbánisztáni Pécsre, az is kb. 2050-ben, de ha így folytatják a fideszes fiúk, akkor addigra már csak egy maroknyi pécsi renegát sugározhat majd a boldogságtól az Uránváros szélén, amikor az első radioaktív hulladékot szállító kamion átgurul az egykoron szebb időket is megélt kulturális fővároson. 

De addig elviszik majd Csontváry képeit is. 

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015 júliusában még arról hazudozott a budai Várban megnyílt időszakos Csontváry-kiállítás megnyitóján elhangzott beszédében, hogy megérti a pécsiek a fölött érzett aggodalmát, hogy a városban lévő gyűjteményt ideiglenesen elmozdították, de hangsúlyozta: nem az a céljuk, hogy ártsanak Pécsnek vagy bármit is elvegyenek a várostól, hanem hogy adjanak valamit az országnak és a világnak. Majd egy 2015 októberi álmos kormányinfón tartott szokásos stand-up műsorában mégis azt jelentette be, hogy a Csontváry-kiállítást véglegesen Budapestre költöztetik és ötletpályázatot írnak ki az új Csontváry-múzeumra.

Sőt, Lázár János és Balog Zoltán azóta országos építészeti tervpályázatot hirdettek, ahol olyan benyali alkotások is születtek, melyek szerint a Csontváry műveit Felcsút szomszédságába kellene költöztetni. De a Mekk Elek szellemi örököseiként szárnyaló Lázár-minisztériumban itt nem álltak meg, mert a Csepreghy Nándor miniszterhelyettes által vezetett Bíráló Bizottság "tekintettel a helyszínválasztásra, a pályamű építészeti ötletességére és a műalkotások iránt tanúsított érzékenységére a pályaművet" megvette. Vagyis még az is megtörténhet, hogy Pécsről, Európa Kulturális Fővárosából egyenesen Orbánisztán fővárosába kerülhetnek Csontváry Kosztka Tivadar szebb időket is megélt képei.

Amit Orbán és az ő fideszes maffiája művel Péccsel és a hazánkkal, az egész egyszerűen arcpirítóan megalázó és ökölbeszorítóan dühítő.

És, hogy miért is szívatja Orbán Pécset? És egész Magyarországot?

Mert megteheti. Mert nem mennek Pécsett és más városokban igazi tömegek az utcára, hogy számonkérjék a fideszes városvezetést és a fideszes politikusokat, amiért asszisztálnak ehhez a szégyenletes romboláshoz. Mert, ha ezt az egész undort szóba hozza egy civil vagy egy ellenzéki szereplő, akkor a legtöbben csak motyogva eloldalognak, azzal, hogy ők nem politizálnak. Mert mindenki mástól várja, hogy megmentse az országot ettől a fideszes maffiától. Mert kényelmesebb mást, de főleg minden közéleti szereplőt okolni ezért a helyzetért, és pesszimistán legyinteni, mert úgy sem fog változni semmi, mert senki se különb. Mert a közöny és a cinizmus mindent megfojt. 

Mi viszont ez ellen a bénító reménytelenség ellen harcolunk! Mi az Együttben azt vállaltuk magunkra, hogy hiteles és szakszerű politizálással építjük újra a választók bizalmát. Az elmúlt két év során ennek szellemében dolgoztunk: önálló arcéllel, saját elveink szerint politizálva. Aprólékos munkával tárunk fel és képviselünk a magyar polgárok életét közvetlenül érintő ügyeket. Minden más pártnál erőteljesebben és hitelesebben lépünk fel a korrupció ellen, és szállunk szembe a fideszes maffia kulcsfiguráival és vállaljuk a vitát felelőtlen, populista javaslatokkal szemben is.

Ha legyőzzük a fideszes maffiát, és együtt, közösen helyreállítjuk a köz bizalmát, akkor végre olyan hely lehet Magyarország, ahol jó élni. Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük Együtt!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr418864746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása