Berkecz Balázs blogja

Szégyen: az MSZP is elfogadja a Fidesz feudalizmusát, sőt támogatja is azt

2015. november 26. 12:00 - BerkeczBalazs

Elég érdekes  tartalmú nyílt levelet fogalmazott meg az MSZP szigetvári szervezetének közösségi oldalán (az esetről ma délelőtt a hvg.hu is beszámolt). Azt a több, mint érdekes következtetést vonják le a szocik levélben, hogy miattam szívatja a Fidesz-kormány Szigetvárt, ezért azt tartanák célravezetőnek, ha felmondanám a külsős főépítészi megbízásomat a városban. De mit üzen valójában ezzel az MSZP? 

Nézzük röviden az előzményeket, csak hogy mindenki jobban értse a történetet. A Sziget-Víz Kft 2015. január 1-től beolvadt a mohácsi székhelyű Baranya-Víz Zrt-be, és ezzel együtt az új gyógyfürdős cég átkerült Szigetvár és a térségi önkormányzatok tulajdonába, amely cég átvállalta az egykori anyacégtől a még fennálló hiteltartozást is, Szigetvár város és a Baranya-Víz kezességvállalása mellett. A hitelátvállalás átmenetileg likvid hitellel történt, amely 2015 szeptember 15-én járt le, ezt a hitelt szerette volna a város és a vizes cég hosszú lejáratúvá alakítani, amihez már 2015 júliusában döntést kellett volna hoznia a kormánynak a hozzájárulásról. Ehelyett késve, 2015 október 17-én elutasította, de csak Szigetvár 360 milliós adósságmegújítását nem támogatták, miközben például a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-Gazdálkodási Társulás 2,1 milliárdos vagy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 13,7 milliárdos adósságmegújítását igen.

Ezt követően Dr. Vass Péterrel, Szigetvár független, de MSZP-DK támogatással mandátumot szerzett polgármesterével több fórumon adtunk hangot értetlenségünknek, miközben a helyben működő pártok hallgattak.

mszp.png(az eredeti kép forrása: index.hu)

Végül - miután a Figyelő, az RTL Klub, az Index.hu, a 24.hu, a 168ora.hu és számos egyéb sajtóorgánum beszámolt az ügyről és már a hitelező ERSTE Bank is azt jelezte, hogy a sajtóhírek alapján elhalasztja az eredetileg november 23-ra tervezett inkasszálást – megjelent a Magyar Közlönyben az újabb kormányhatározat, miszerint mégis engedélyezik a hitelfelvételt. Vagyis eredményes volt az akciónk, a nyilvánosság ereje segített megoldani az ügyet.

Erre mit ír nekem az MSZP?

Többek között azt, hogy „felszólítjuk, hogy fejezze be ártó tevékenységét, amellyel akadályozza városunk ügyeinek előre vitelét és Szigetvár város polgármesterének erőfeszítéseit a helyzet megoldására” és „mondja fel a polgármesteri hivatalban (még ha vállalkozásban is! ) betöltött állását és folytassa tevékenységét, mint politikus! Ezzel segít abban, hogy a független városvezetés tegye a dolgát, az Ön politikai ténykedése pedig ne vessen árnyékot a város egészére”.

mszp_szigetvar_fb.pngAz MSZP üzenete (forrás: MSZP Szigetvár Facebook oldala)

Azért az elég komikus, de inkább tragikomikus, hogy a Vass Péter polgármestert támogató MSZP-nek ez az első (!) megszólalása abban helyzetben, amelyet a Fidesz hatalmi cicázása okozott a nemtámogatom-támogatom játékkal Szigetváron. És ez a megszólalás nem a kormány és a kormánypárt hozzáállását kritizálja, hanem az én személyemet.

Pitiáner és méltatlan megszólalás ez attól a párttól, aki sem helyben, sem országosan nem teszi a dolgát, leginkább csak sunyít, miközben a Fidesz tönkreteszi az országot.

Ráadásul ezzel az egész kutyakomédiával a szocik azt is elárulták, hogy nincs bajuk a Fidesz újfeudalizmusával, sőt szerintük ahhoz kell illeszkedni, és még támogatnák is az egészet azzal, hogy segédkeznének a szigetvári városháza környékéről való eltávolíttatásomban.

Csak azt nem értem, hogy miért gondolják, hogy miattam van baja a Fidesznek Szigetvárral? Hiszen nekem nincs hatalmam, egy kis külsős főépítész vagyok, aki nem dönt a város ügyeiben, legfeljebb városfejlesztési döntések előkészítésében vesz részt.

Az MSZP-nek lehetne annyi sütnivalója, hogy ha a Fidesz csődbe akarja vinni Szigetvárt, akkor az nem miattam történhet meg, hanem azért, mert a város feletti hatalmat akarják magukhoz ragadni helyi szinten is, amihez meg kellene buktatni az MSZP és a DK által támogatott polgármestert és a testületi többséget adó civil szervezet képviselőit is. 

Lehet, hogy ezt szeretné az MSZP is? 

Mindenesetre nagyon gyenge irodalmi és politikai teljesítmény írás ez az MSZP-től. Különösen tragikomikus mindez az után, hogy szeptember 18 után már annak a Vass Péternek is nekiesett az MSZP, akit korábban még támogattak. Ha jól sejtem, akkor ez már a végjáték része a szociknál. Őszinte részvétem. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr488116246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása