Berkecz Balázs blogja

A vonatstop, a hazaárulók és az ellopott 11 milliárd

2015. szeptember 03. 09:43 - BerkeczBalazs

Elérte a csúcsát Orbán gyűlöletkormányának menekültügyi aknamunkája: befejeződött a határzár építése, ma már jól öltözött, menekültet eddig csak híradóban látott budai úrhölgyek is be vannak parázva a vérszomjas menekültektől és a Bayer-féle agyatlan kretének nyugodtan hazaárulózhatnak le minden jóérzésű felvilágosult magyart, aki segíteni próbál azoknak a szerencsétlen sorsú gyerekeknek, nőknek és férfiaknak, akiket útban Európa gazdagabb részei felé leapacsoltak a határvadászok. Ehhez a mai állapothoz cirka 11 milliárdot durgatott el a költségvetésből a fideszes banda. Mivel az egymilliárdból összehozott gyűlöletkeltő kampány nettó közösség elleni uszítás, a déli határra 10 milliárdból felhúzott pengés drótkerítés pedig teljesen felesleges, miközben értelmes, hasznos dolgokra is költhették volna a pénzünket, így nyugodtan mondhatjuk, hogy saját aljas politikai célja érdekében rövidített meg minket a Fidesz, vagyis meglopott. És nem emlékszem mikor volt utoljára ilyen: a MÁV a vasúti közlekedés biztonsága érdekében úgy döntött, hogy mostantól további intézkedésig nem közlekedteti a Budapestről Nyugat-Európába tartó közvetlen járatait. Akkor ki is a hazaáruló?

A múlt héten elkészült a - Kovács Zoltán államtitkár által 9-10 milliárd forintosra taksált - műszaki határzár első szakasza. Erre jött a hír: Laurent Fabius francia külügyminiszter élesen bírálta Magyarországot a migránspolitikája miatt egy vasárnapi interjúban. 

Az európai értékek semmibe vétele olyan kerítést építeni, amelyet még az állatoknak sem csinálnánk

— mondta Laurent Fabius a Le Monde, az I—Télé és az Europe-I-nek adott közös interjújában. A francia külügyminiszter azt mondta, nagyon súlyosnak ítéli azt, ahogy Magyarország viselkedik a menekültkérdésben. Fabius botrányosnak találja, hogy egyes európai országok — mint hangsúlyozta, elsősorban Kelet-Európában — nem fogadják el a menekülők befogadására vonatkozó európai kontingenseket. Az Európai Uniótól komoly fellépést vár az ügyben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megdöbbentőnek, és elképesztőnek nevezte a nyilatkozatot, és bekérette az ideiglenes francia ügyvivőt. 

Közben a Fidesz udvari bolondja, Bayer Zsolt is megfogalmazta a jobboldal "magaskulturális" állásfoglalását, miszerint Laurent Fabius "nem egyszerűen hülye, hanem még irritálóan ostoba, pofátlan, érzéketlen barom is, (...) a francia külügyminiszter elmegy a picsába".

kolbasz-d00021a8ed597ae53bd60.jpegKép forrása: 168ora.hu

Emellett Perényi János, a Magyarország bécsi nagykövete is égette hazánkat egy kicsit az ORF2 osztrák tévécsatornának adott szerdai interjújában. Ahogy a gepnarancs.hu-n is összefoglalják a történteket: a riporter megkérdezte Perényitől, hogy "mi lett volna, ha Ausztria 1956-ban a 200 ezer, a területén keresztül menekülő magyar elé egy drótkerítést húz, azzal a magyarázattal, hogy nem tehet arról, hogy pont nála kezdődik a nyugati világ. A nagykövet ezt a kérdést is félrevezetőnek és történelmietlennek nevezte. Az újságíró nem hagyta annyiban és emlékeztette Perényit, hogy akkor Ausztria több menekültet fogadott be Magyarországról, mint amennyi eddig Magyarországra érkezett. A válasz erre is csak az volt, hogy ez egy félrevezető kérdés. Arra a kérdésre, hogy mi a magyar javaslat a probléma kezelésére, a nagykövet semmit nem tudott mondani, csak egy korábbi uniós megállapodást volt képes előrángatni, ami Olaszországra és Görögországra vonatkozik, és az ottani hotspot állomások felállításáról rendelkezik."

11951376_928827643856386_5194407961282935254_n.jpgJuhász Péter, az Együtt alelnöke pártközi találkozót tartott a NATO kerítésben Kovács Gergővel, a Magyar Kétfarkú Kutya Part elnökével

És az is lehet, hogy a szerb határnál nem állunk meg. Gelencsér Attila, a Fidesz somogyi "agytrösztje" szerdán már azzal sokkolta a hazai közvéleményt, hogy a menekülthelyzet miatt szerinte a magyar-horvát határ lezárása sem elképzelhetetlen a jövőben

A Fidesz-KDNP ráadásul olyan szigorító javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek, mely bűncselekménnyé nyilvánítja a tiltott határátlépést, a határ mentén menekülttáborok fölállítását rendeli el, valamint bevezeti a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát. 

A Fidesz-KDNP kormányzati tevékenysége finoman szólva is elégtelen. A részben saját maga által előállított helyzet kicsúszott az irányítás alól, ezt pedig egyre riasztóbb álmegoldásokkal igyekszik leplezni.  

És közben itt a friss hír:  

a MÁV a vasúti közlekedés biztonsága érdekében úgy döntött, hogy mostantól további intézkedésig nem közlekedteti a Budapestről Nyugat-Európába tartó közvetlen járatait.

Vagyis tovább folyik a hisztériakeltés és Magyarország bezárkózása. Az 1 milliárdos plakátkampány egyébként hatásos volt, mert néhány ismerősöm már úgy beszél a menekültekről, mint néhányan 1939-ben a zsidókról beszélhettek. 

A Fidesz-KDNP-Jobbik hármasfogat felelőtlen, gyűlöletkeltő, a hazai közbeszédet megmérgező politizálása a valódi hazaárulás.

Az Együtt nem lesz ezeknek a felelőtlen pártoknak a partnere ebben a szégyenteljes politizálásában. Országgyűlési képviselőnk ezt a határozatot nem fogják megszavazni. Elvárjuk, hogy a Fidesz-KDNP rendpárti, populista álmegoldások helyett tegyen érdemi szakpolitikai javaslatokat a menekültügyi válság rendezésére.

Az Együtt ezt megtette, a maga részéről nyilvánosságra hozta saját javaslatait, amelyeket egy határozati javaslatként Szelényi Zsuzsanna és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőink hamarosan az Országgyűlés elő is terjesztenek.

11960284_1664512287098548_4274702865968653422_n.jpgAZ ÉN NEVEMBEN NE! Sokan vagyunk: megtöltöttük a Kossuth teret

Szerencsére az Együtt tagjain és aktivistáin kívül is nagyon sokan állnak ki a humánus, európai (ha úgy tetszik keresztény) értékrend mellett, ahogy arról a MIGRATION AID által  "Az én nevemben ne" címmel megrendezett tüntetésen is meggyőződhettünk, hiszen több ezren tüntettünk az ellen, hogy az Orbán-kormány azt az 1945-ben megbukott állami retorikát folytatja, amely embercsoportokat démonizálva zárt táborokat hoz létre, a katonaságot pedig a lakosság érdekére hivatkozva félelemkeltésre használja fel. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr107757080

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fejfedőhiány 2015.09.03. 12:22:37

Már megint nincs fejfedő a rohadék, rasszista, cigány Orbánon! Hogy is  lenne rajta, ha egyszer nem ismeri az európai etikettet, mert cigányok és büdös parasztok voltak az ősei, nem V. kerületi kiművelt balliba emberfők, így nem volt ki megtanítsa nek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása