Berkecz Balázs blogja

Saller a diktátornak

2015. május 23. 09:18 - BerkeczBalazs

Tényleg ilyen lenne egy sikeres ország miniszterelnöke?

Többek között index.hu is hozta a sokkoló hírt, miszerint az Eurostat a 2013-as árszínvonal alapján összehasonlította az uniós régiók egy főre eső GDP-jét, pontosabban hasonlította a 2013-as EU 28-as átlaghoz, amely szerint az Európai Unió tagországainak 12 legcsóróbb régiójából 4 Magyarországon van. Magyarország jobban teljesít... de mégis miben?! Hazugságban? Nyomorban? Idiotizmusban? Arroganciában? Demokráciadeficitben?

pofon.jpegA pofon (a kép forrása: RT.com)

Az Eurostat listájából jól látszik, hogy mennyire célt tévesztett az orbánizmus matolcsyzmusa, és milyen durván lemaradtunk a saját térségünkhöz képest, ugyanis az EU 12 leggazdagabb régióinak listájában az előkelő hatodik helyet foglalja el Pozsony (itt az uniós GDP-átlag 184 %-a jut egy főre) és térsége, kilencedik Prága (itt az uniós GDP-átlag 173 %-a jut egy főre), akik még a mindig irigyelt, és jelen összehasonlításban a "csak" a tizenkettedik helyen szereplő Bécset is megelőzték (ahol az uniós GDP-átlag 159 %-a jut egy főre). Budapest illetve a fővárost magában foglaló Közép-Magyarországi Régió nincs az első húszban, de a legszegényebbek listáján a nyolcadik Észak-Magyarország (ahol az uniós GDP-átlag 40 %-a jut egy főre), tizenegyedik Észak-Alföld (ahol az uniós GDP-átlag 42 %-a jut egy főre) és holtversenyben tizenkettedik a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl (mindkettőben az uniós GDP-átlag 45 %-a jut egy főre). A 12 legszegényebb uniós régióból 5 Bulgáriában, 4 Magyarországon, 3 Romániában és egy Afrikában van (Mayotte egy Afrika és Madagaszkár közötti sziget, amely Franciaországhoz tartozik).

kepernyofoto_2015-05-23_7_41_51.png

A számok sokkolóak, pedig Orbán Viktor tavaly decemberben a Blikknek nyilatkozva még arról hazudozott, hogy a szegénységet “különböző módokon mérik, és ezeket rendszeresen összekeverik, a tények pedig azt mutatják, hogy a szegénység csökken Magyarországon”. Azt is elmondta, hogy “egyre többen élnek munkából, mint segélyből, és az emberek a közmunkáért kétszer annyit kapnak, mint a segélyért. A legfrissebb számadatok szerinte arról tanúskodnak, hogy nemhogy nőtt a szegénység, hanem közel negyedmillióval csökkent, és sikerült a gazdasági válság előtti szint alá szorítani a nélkülözők arányát.” 

Orbánék valóban sokat dolgoztak azon, hogy a hazai statisztikai felmérések lehetőleg olyan képet adjanak a munkanélküliség, szegénység és egyéb számonkérhető mutatók vonatkozásában, amelyek negatív tendenciák esetén is pozitív képet adnak, de ennek ellenére még a KSH adatai szerint is tragikus a helyzet. És az Eurostat adatait elnézve nagyobb pofont is megérdemelt volna a miniszterelnök Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől, aki mielőtt lekevert egy laza sallert Orbán Viktornak még diktátornak is nevezte.

Tényleg ilyen lenne egy sikeres ország miniszterelnöke?

Orbán és a Fidesz egyik visszatérő sikerpropagandisztikus hazugsága, hogy Magyarország sikeres, sőt a Fidesz szabadságharca miatt sikeres. Szerintem a sikeres kormányfőket nem nevezik még mosolygósan sem diktátornak és nem adnak nekik egy csattogós taslit (főleg nem nagy nyilvánosság előtt). Orbán egy tramplivá, nagy nyilvánosság előtt is lediktátorozható bohóccá vált, akin legfeljebb kínosan lehet röhögni, de felnézni rá semmiképpen. Számunkra, magyarok számára az a szomorú, hogy mi el is szenvedjük ennek az EU szégyenévé vált diktátorocskának a hülyeségeit.

“Lehet a sz@rból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni…”

Tegnap még másról terveztem blogolni, de mivel lényegét tekintve az eredeti közlendőm is a témába vág, ezért a fideszes hülyeség aktuális példájaként ideírom. A legszegényebb uniós régiók táborához tartozó Dél-Dunántúl fővárosa, Pécs most penget ki közel 1,6 milliós visszatérítendő támogatást a fenyegetőzéseiről, hazaárulózásáról és sikkasztási ügyéről ismertté vált pécsi exfideszes képviselő Fodor Ibolya egyesületének, amely egyesületnél - az RTL Klub információi szerint - nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat. A kereskedelmi televízió híradója és a hvg.hu értesülései szerint a Fodor Ibolya által vezetett egyesület által felhalmozott elmaradások miatt akár 100 millió forintos uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat, mivel tavaly a pécsi önkormányzattal partnerségben uniós támogatásból, 54 millióért újították fel a Kék Egyesület pécsi épületét, és a projektet csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Újabb szép sztori, ugye?

De van még egy kis színes a csóró Dél-Dunántúlról. A bama.hu írta meg a minap, hogy »Tiffán Zsolt parlamenti képviselőt megbírságolták (pótdíjazták) Siklóson a múlt héten, miközben egy pénzintézet fiókavatóján vett részt. Az autója szélvédőjére kitett „Mikuláscsomag”, avagy ennek piros műanyag borítása nem sokkal később Marenics János siklósi polgármester kezében landolt, a postás Mojzes Tamás helyi fideszes képviselő, Tiffán barátja volt.«

Ez az írás a választókerületét elegánsan hanyagoló, kérdésekre ritkán válaszoló harkányi buszos Tiffán képviselő úr ingerküszöbét is elérte, olyannyira, hogy saját közösségi oldalán adott magasröptű választ a mikuláscsomagos cikkre: »A Dunántúli Napló mai internetes oldalán(BAMA) egy cikk jelent meg rólam egy parkolási csekk kalandos és hihetetlenül érdekfeszítő útjáról. S bár a szerző,Babos Attila ezt a drámai exodus-t aránylag tényszerűen írja le, műve végén Agatha Christie-i magasságokba emelkedve kéri az olvasót a borzalmas rejtély kibogozására. Idézem:”Hogy mi lehet az igazság? Döntsék el önök!” Nos, kedves Olvasók, a mellékelt képpel szeretnék segíteni eme egetrengető ügy megfejtésében… Szeretném még megjegyezni - annak érdekében, hogy véletlenül se maradjon üres hasáb az újságban - , hogy tegnap Harkányban két tanú jelenlétében lecsaptam egy zöldhátú legyet az asztalon…
Tisztelt Uraim! Mindazok, kik izzadt ecetfákkal a hónuk alatt próbálnak lejáratni, besározni! Egy végtelenül bölcs idézettel szeretném soraimat zárni:
“Lehet a sz@rból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni…”
Ennyi…."«

kepernyofoto_2015-05-22_22_52_39.png

Ugyanakkor Tiffán úr a minap az Ős-Dráva Program kapcsán már nem akart nyilatkozni. Az RTL Klub Híradója így számolt be az ügyről: "Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek biciklikölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem. Pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt."

Az Ős-Dráva Program apropóján idézném ismét Tiffán úr bölcseletét: “Lehet a sz@rból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni…”

A fenti hírek ismeretében abban már biztosak lehetünk, hogy Magyarország - élén Orbánnal és hűbéreseivel - jobban teljesít hazugságban, nyomorteremtésben, idiotizmusban, arroganciában és a demokráciadeficitben is. Sajnos.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr487483834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása