Berkecz Balázs blogja

A fideszesek mind tisztességesek?

2015. március 04. 07:15 - BerkeczBalazs

(A kérdés költői volt)

Nyomoznak a miniszterelnöki vőgyerek érdekeltségébe tartozó Elios visszaélésgyanús közbeszerzési győzelmeivel kapcsolatban - erősítette meg az Indexnek az ORFK. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének gyanújával. Kíváncsian várom a fejleményeket...

De addig is nézzünk meg random jelleggel néhány olyan esetet az utóbbi évekből, amikor valamilyen Fideszhez köthető ügyben történt feljelentés.

Az megvan még, hogy 2009-ben készült egy Kubatov-videó (állítólag Kubatov-lista is), ami kapcsán felmerült, hogy fideszesek választási csalást követhettek el Pécsett? A videó felér egy beismerő vallomással, de a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem történt bűncselekmény. 

Trafikmutyi?! Az ügyészség nyomozott, de nem hivatali visszaélés gyanújával, hanem személyes adattal való visszaélés miatt, mondván “A dohánytermék-kiskereskedelemi jogának átengedésekor a miniszter a nemzeti vagyonnal való gazdálkodás körébe tartozó döntést hozott. A gazdálkodás körében meghozott döntés nem tartozik az ügyészségről szóló törvényben meghatározott ügyészi törvényességi ellenőrzési hatáskörbe”. Tudtommal azóta sem történt érdemi lépés az ügyben, habár a Nol.hu szerint "az amerikai kitiltási ügy óta megmozdult valami trafikügyben, az ügyészség sorra rendeli be a koncessziós tenderek nyerteseit és veszteseit".

Na, és emlékszünk még a debreceni fideszesek másfél évvel ezelőtti "floridázására"? Lezárult a nyomozás: nem bűncselekmény.

És mi újság a Juhász Péter által előásott gyanús belvárosi ingatlanügyekben tett feljelentésekkel? Ahogy írja a 444.hu is: "legutóbb a rendőrség azzal szüntette meg a nyomozást a belvárosi ingatlanügyekben, hogy Habony Árpád nagynénje pályázaton nyerte el a Károly krt. 26. bérleti jogát. Pedig ez egyszerűen nem igaz."

Erre jön a gyanús önfeljelentés

Mire kezdenék "megalapozatlanul" gyanakodni, hogy itt valami nem stimmel (sőt, nem csak én, hanem az atlatszo.hu is, mert szerintük a "feljelentések száma felére-harmadára csökkent éves átlagban, az elutasításuk aránya viszont háromszorosára nőtt", és "ha mégis indul nyomozás, azokat 2010 vége óta közel kétszer nagyobb arányban szüntetik meg, mint korábban"), már itt a friss hír az index.hu-n: "Polt Péter országos vizsgálatot rendelt el, egyebek mellett azért, hogy kiderítse, hogy lehet az, hogy amióta őt kinevezték, azóta a Legfőbb Ügyészség jóval több korrupcióval kapcsolatos feljelentést utasít el, mint korábban." 

Tényleg, valaki tud már valamit arról, hogy mire jutott Vida Ildikó NAV-elnök a Vida Ildikót és munkatársait ért korrupciós vádakkal kapcsolatos vizsgálattal?

 

(kép forrása: Reviczky Zsolt / Népszabadság)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://berkeczbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr17235659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása